Karlovarský kraj spustil nové webové stránky

Karlovarský kraj má nové webové stránky. Ty původní fungovaly téměř dvacet let, byly nepřehledné a obsahovaly velké množství starých dat.

„Dlouhou dobu jsme cítili, že podoba krajského webu by potřebovala po téměř dvaceti letech zásadní změnu. Nová podoba je nejen velmi příjemná pro uživatele ale také pro publikanty, kteří tvoří jeho obsah. Jsem velmi rád, že jsme nový web spustili a lidé tak mají možnost si jej prohlédnout a vyzkoušet funkčnost. Postupně budeme ještě provádět drobné úpravy, které budou vycházet z provozních požadavků,“ uvedl náměstek hejtmana Vojtěch Franta.               

Hlavními problémy původního webu, které vedly k rozhodnutí vytvoření nového webu, byly například celková nepřehlednost a přehlcenost informacemi, nefunkční vyhledávání, duplicita informací, nepřehlednost navigace nebo absence dělení obsahu pro různé cílové skupiny.

Cílem nového webu je podle náměstka hlavně zlepšení komunikace s občany, návštěvníky a podnikateli, a to prostřednictvím moderního a interaktivního prostředí. Příprava nového webu trvala dva roky a krajský úřad za něj zaplatil 4 miliony korun. Dostupný je na původní adrese https://www.kr-karlovarsky.cz.

autoři: Monika Červená , nkr
Spustit audio