Karlovarský kraj se prezentoval na veletrhu v Jekatěrinburgu

16. říjen 2013

V budově Mezinárodního veletržního centra Jekatěrinburg Expo se na začátku října uskutečnil veletrh cestovního ruchu ExpoTravel 2013. Mezi vystavujícími nechyběl ani Karlovarský kraj s prezentací turisticky zajímavých lokalit našeho regionu.

Mezinárodní veletrh ExpoTravel 2013 je nejvýznamnějším a největším turistickým veletrhem na východ od Uralu. Veletrhu se v minulém roce zúčastnilo okolo 200 vystavovatelů z 26 zemí světa a každý den jej navštívilo přibližně 10 000 lidí.

Mezi vystavujícími byla letos i agentura CzechTourism se stánkem České republiky. Karlovarský kraj zde reprezentoval Odbor kultury, památkové péče, lázeňství a cestovního ruchu Krajského úřadu Karlovarského kraje, město a infocentrum Mariánské Lázně, lázeňská společnost Bohemia Lázně Kriváň, cestovní kancelář Astra a Léčebné lázně Jáchymov. Odbor kultury, památkové péče, lázeňství a cestovního ruchu navíc udělal bezplatný prospektový servis pro dalších cca 15 společností. Kromě toho propagoval také nový turistický portál Živý kraj, který je nyní i v ruskojazyčné verzi.

Veletrhu se zúčastnil i krajský radní Václav Jakubík, který se sešel s Oldřichem Sommerem, vedoucím Generálního konzulátu České republiky v Jekatěrinburgu. „Jsem rád, že můžeme prezentovat náš kraj na akci, která patří k největším svého druhu v Rusku. Vzhledem k tomu, že se řadí i mezi ty nejnavštěvovanější, máme ideální příležitost představit kraj co nejvíce lidem,“ uvedl Václav Jakubík.

Česká republika kromě klasického veletržního programu uspořádala také speciální prezentaci pro firmy, které nabízejí cestování a pobyty na našem území. Akce se zúčastnilo přibližně 50 cestovních kanceláří a agentur specializujících se na tento segment trhu.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio