Karlovarský kraj poskytne i letos dotace na protipovodňová opatření

13. leden 2012

Karlovarský kraj bude i v letošním roce poskytovat finance na realizaci protipovodňových opatření. Na příspěvky vyčlenil ve svém rozpočtu celkem 1 milion korun. Žádat mohou obce, fyzické osoby a právnické osoby kromě státních podniků.

Maximální výši příspěvku pro jednoho žadatele, který však může v jednom roce předložit více žádostí, stanovil Karlovarský kraj na 250 tisíc korun. Každý projekt ovšem může být hrazen z příspěvku maximálně do 80 procent jeho nákladů.

Příspěvky na realizaci protipovodňových opatření začalo hejtmanství poprvé udělovat v loňském roce, tehdy přišla jen jedna žádost. Budování protipovodňové hráze v obci Královské Poříčí podpořil Karlovarský kraj částkou 250 tisíc korun.

Příprava žádosti je administrativně náročná, a tak kraj apeluje na potenciální žadatele, aby neváhali s přípravou projektu a zajištěním všech potřebných dokladů.

Bližší informace poskytne odbor životního prostředí a zemědělství krajského úřadu nebo je naleznete na internetových stránkách Karlovarského kraje. Žádosti se přijímají do 28. února.

Spustit audio