Karlovarský kraj navázal užší spolupráci s Arménií

11. únor 2014

Během minulého týdne se v Praze setkali zástupci Karlovarského kraje a arménské oblasti Vajoc Dzor, aby podepsali memorandum o vzájemném porozumění. Spolupráci obou regionů stvrdili svým podpisem náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jaroslav Borka a gubernátor Vajocdzorské oblasti E. Kazarjan.

Na podpis dokumentu navázalo podnikatelské business fórum, kterého se zúčastnili prezidenti České a Arménské republiky. V memorandu je také zakotveno zajištění vzájemně výhodných podmínek pro společnou výrobně -hospodářskou nebo obchodní činnost.

„Jde o memorandum o obchodně - ekonomické, humanitární a kulturní spolupráci, které například stanovuje, že obě strany podpoří uzavření smluv mezi organizacemi Vajocdzorské oblasti a Karlovarského kraje o dodávkách konkurenceschopných průmyslových a zemědělských výrobků a poskytování služeb,“ uvedl náměstek hejtmana Jaroslav Borka.

Dojít by mělo k výměně obchodně - ekonomických návrhů, přehledů základních typů služeb a exportních výrobků, které se vyrábějí na území Vajocdzorské oblasti a Karlovarského kraje počítá se i s vypracováním společných investičních projektů.

Oba regiony si také vymění informace a zkušenosti v oblasti rozhodování o problémech městského hospodářství, včetně otázek zajištění programů řízení výstavby a bytového fondu, podpoří rozvoj spolupráce v zemědělství, vědě, technice, školství, kultuře a sportu.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio