Karlovarsky kraj nadchnul korejské cestovní kanceláře i aerolinky

25. říjen 2013

V polovině října zavítala do Karlovarského kraje skupina korejských touroperátorů a zástupců leteckých společností. Zajímali se především o možnost krátkodobých skupinových pobytů turistů z Koreje v Karlových Varech a v Mariánských Lázních.

Korejští specialisté na cestovní ruch chtějí svým klientům nabídnout kromě prohlídky měst také některou z typických lázeňských procedur, zaměří se i na pobyty romantické, například pro novomanžele. Populární jsou ale také takzvané economy poznávací pobyty individuálních turistů, kteří objevují evropské památky, kulturu a styl života.

„Běžný léčebný pobyt v rozsahu dvou a více týdnů, jak ho známe my, budou některé cestovní kanceláře nabízet spíše jako novinku. Tyto pobyty v Koreji nemají zatím tradici. Nicméně po seznámení se s našimi balneologickými provozy, ubytovacími a stravovacími službami projevili zástupci cestovních kanceláří velký zájem o propagaci právě tohoto typu pobytů,“ uvedla Elena Hávová z odboru kultury krajského úřadu.

Korejci navštívili také muzeum ve sklárně Moser a muzeum Becherovky. Zavítali do podzemí Vřídla a podmanil si je hrad Loket. Jejich obdiv patřil rovněž parkům v obou lázeňských městech, které obzvlášť na podzim hýří barvami. Osobně otestovali i některé lázeňské procedury.

Karlovarský kraj podpořil tuto akci v souladu s politikou CzechTourismu orientovanou na prosazení se ČR a našeho regionu na vzdálených trzích. Pokračuje tak letošní několikaměsíční cílená propagace kraje v Koreji, v rámci které navštívil v červenci letošního roku Karlovarský kraj korejský televizní štáb, v září se region představil na veletrhu KOTFA v Busanu a všechny tyto aktivity završí společná mediální kampaň v listopadu a v prosinci.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio