Karlovarský kraj má další případ nákazy koronavirem. Jde o ženu ze Sokolova

18. březen 2020 18:30

Počet nakažených koronavirem v Karlovarském kraji stoupl na 19. Od včerejška (17. 3. )přibyl jeden případ. Jde o ženu ze Sokolova, která byla v kontaktu s nakaženým z Mariánských Lázní.

Případy nákazy v České republice už převažují. Z 19 pozitivně testovaných se v Česku nakazilo 12 lidí z Karlovarského kraje. Obvykle ale získali nákazu od lidí, kteří před tím pobývali v Itálii, Rakousku nebo Německu.

Výjimku tvoří pacient lázeňského zařízení v Karlových Varech, který se nakazil zřejmě ještě v Rusku. Mezi 19 nakaženými je devět mužů a deset žen. Celkově už v kraji prošlo testy 149 lidí. Na devět výsledků se ještě čeká.

Čtěte také

V Karlovarském kraji je k dnešnímu dni 18. března 44 lidí v karanténě nařízené hygienickou stanicí. Od středy by mělo začít testování takzvanými rychlotesty, které jsou schopny odhalit nákazu asi za půl hodiny. To by mohlo výrazně zrychlit ověřování případné infekce, které zatím trvá i dva dny.

V České republice je podle ranních údajů ministerstva zdravotnictví 464 prokázaných případů nákazy nemocí COVID-19. Testováním prošlo už 7664 lidí. U tří nakažených se už podařilo nemoc vyléčit.

autor: nkr | zdroje: Krajská hygienická stanice Karlovarského kraje , ČTK
Spustit audio

Související