Karlovarskému kraji se nelíbí omezování rychlíkových spojů

20. květen 2013

Ministerstvo dopravy chce od 1. července omezit rychlíkovou dopravu. Úprava se týká i Karlovarského kraje. Podle informací z resortu by v regionu měly přestat jezdit tři rychlíkové spoje. Podle hejtmanství se bude jednat o zhoršení dopravní obslužnosti. Ministerstvo dopravy údajně s regiony vůbec nejednalo.

V Karlovarském kraji se omezení týká trati mezi Plzní a Chebem. Situace pobouřila hejtmana Josefa Novotného, který zásadně nesouhlasí s rušením těchto spojů, navíc v případě, kdy hejtmanství nedostalo příležitost vznést argumenty proti záměru ministerstva dopravy. Vzhledem k nedostavěné silnici R6 je pro kraj kvalitní železniční spojení jednou z priorit.

Mají být zrušeny ty rychlíky, které jako jediné zastavovaly v Lázních Kynžvart. Tyto lázně tak budou zcela odříznuté od rychlíkové dopravy. Jako jediný důvod tohoto rušení a omezení rychlíků Ministerstvo dopravy uvedlo úspory.

Zcela zrušeny mají být dva spoje mezi Chebem a Plzní. Třetí omezení se bude týkat ranního rychlíku, který vyjížděl z Plzně v 6:07 s příjezdem do Chebu v 7:28. Tento rychlík jezdil denně. Nově nebude jezdit v neděli a v sobotu 6. července.

Spustit audio