Karlovarská nemocnice získala pokrytí bezdrátovým internetem

23. září 2013

Komfort Nemocnice v Karlových Varech pro pacienty i návštěvníky se opět zvýšil. Od září mají v areálu možnost využívat plného pokrytí nemocnice vzduchem šířeným signálem internetu.

Nemocniční WiFi má za sebou prvních čtrnáct dní zkušebního provozu, které potvrdily, že přípojné body bez problémů zvládají i připojení mnoha desítek uživatelů současně. Vedle sebe zde běží přípojné body určené široké veřejnosti i další WiFi určená pouze zaměstnancům nemocnice.

Využít připojení lze jak pro stahování tak odesílání pošty, nebo brouzdání po internetu. Volný hotspot má přenosovou kapacitu 2Mb/s, zaměstnanecký pak rovných 5Mb/s. Oba ale mají společné jedno omezení. Nelze se přes ně připojovat k takzvaným BitTorrentům, tedy nástrojům určeným pro přímou distribuci datových souborů na internetu. Ty jsou oblíbené především pro nelegální sdílení filmů nebo hudby.

Pro připojení k volné bezdrátové síti v areálu nemocnice není třeba žádné heslo ani speciální technické vybavení. Stačí libovolný mobilní telefon, tablet nebo notebook umožňující připojení prostřednictvím WiFi a vyhledat si v nabídce dostupných sítí tu s názvem wolfnet.cz-free.

Bezdrátový veřejný internet ale není jedinou možností připojení v Karlovarské krajské nemocnici. Na nadstandardních pokojích v Karlových Varech mohou zájemci využívat i připojení s vyšší přenosovou rychlostí. Zcela zdarma pak mohou využívat připojení k internetu také pacienti v Chebu, kde je bezdrátový internet dostupný již od loňského roku.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio