Karlovarská kancelář architektury města představila čtyři návrhy rekonstrukce Chebského mostu

21. duben 2023 12:55

Karlovy Vary pokračují v přípravách rekonstrukce Chebského mostu přes řeku Ohře. V současné době má město k dispozici čtyři studie stavebních úprav.

Návrhy zpracovala Kancelář architektury města Karlovy Vary (KAM KV). „Každý návrh přistupuje k opravě mostu jiným přístupem a hledá vlastní cestu, jak ochránit kulturní památku, doplnit jí novodobým zásahem a vytvořit příjemné veřejné prostranství v centru města,“ uvedl KAM na svém webu s tím, že na květen chystá také výstavu návrhů na náměstí Dr. M.Horákové.

Nyní je musí posoudit stavební odborníci s ohledem na možné finanční náklady a technickou náročnost. „Teď je to ve fázi, že máme čtyři varianty architektonických studií, které jsme s kanceláří architektury připravili. Jsme ve fázi, kdy necháme zpracovat nezávislým rozpočtářem na nosní konstrukce ceny, které jsou v rámci jednotlivých návrhů odhadovány, a následně na to budeme dělat konečné rozhodnutí, jakou variantou bychom se rádi vydali,“ vysvětluje náměstek primátorky Petr Bursík z ODS.

Rekonstrukci Chebského mostu chce lázeňské město zahájit do dvou let.

Který návrh se nejvíce líbí vám?

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio