Kapela End of Scream oslovila díky virtuálnímu koncertu natočeném v Sokolově tisíce fanoušků

23. březen 2020 08:20

Muzikanti z kapely End of Scream z Karlovarského kraje stačili ještě před vyhlášením karantény natočit živý koncert v sokolovském hudebním klubu Alfa. Koncert byl už sice bez diváků, ale na Facebooku už ho viděly díky záznamu tisíce lidí. 

„Během jednoho dne jsme zajistili video, zvuk a vystoupili. Podařilo se nám uskutečnit něco, co jsme nikdy předtím nezkoušeli, a to jen s pomocí pár nadšenců. Od začátku do konce vidělo živé vysílání dvě stě lidí. Díky záznamu a dalšímu sdílení to bylo mnohem víc,“ říká houslista Adamec. Do pátku 20. března vidělo přenos víc než 17 200 diváků. To je zhruba osmdesátkrát víc, než by mohlo přijít do klubu Alfa, kde hudebníci zahráli.

Kapela, která hraje kombinaci klasické a rockové hudby, o sobě může a dává vědět i jinak než virtuálním koncertem. Na své webové stránce nabízí zdarma ke stažení tři skladby z nového alba Sanctuary.

Muzikanti z okolí Lokte, Horního Slavkova, Krásna a Karlových Varů si mezi sebou na dálku vyměňují nahrávky a přemýšlejí o novém albu. Těší se, až po skončení karantény zahrají fanouškům v některém z míst, kde s nimi počítají. V Karlovarském kraji to může být třeba v Lokti, v Mariánských Lázních nebo v Jáchymově.

autor: Josef Šorfa | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio