Jsem divadelní herec a toho si vážím, říká Miloslav Tichý ze Spolku Kašpar

24. červen 2021

Jednou z hvězd letošního Divadelního léta pod plzeňským nebem bude herec Miloslav Tichý, člen Spolku Kašpar. Objeví se v představení Romeo a Julie a následně pak v Cyranovi.

Miloslav Tichý se narodil v roce 1985. Vystudoval elektrotechnické učiliště. Během studií působil ve folklorním souboru GAUDEAMUS, posléze v tanečním divadle BUFO. Po střední škole absolvoval DAMU, obor činoherní herectví. Hrál ve Východočeském divadle v Pardubicích, dále vystřídal Městské divadlo Kladno, Divadlo Disk, Národní divadlo, Divadlo NaHraně. V současné době ho můžete vidět v Divadle v Celetné se spolkem KAŠPAR a v Divadle Palace.

Manželkou Miloslava Tichého je oblíbená herečka Petra Špalková. Mají spolu dvě školou povinné děti a z distanční výuky velkou radost nikdo z rodiny neměl. Zavřená divadla podle Miloslava Tichého Spolek Kašpar přežil dobře. Režisér Jakub Špalek zrealizoval během lockdownu Rádio Kašpar a herci měli o práci i zábavu postaráno.

Miloslav Tichý v rozhovoru potvrdil, že pro film a televizi nepracuje a natočil toho velmi málo. "Na castingu jsem nebyl skoro sedm let. Nikam se netlačím. Když ale přijde pěkná nabídka, nebudu se bránit," dodal.

Nyní v Plzni na festivalu Divadelní léto pod plzeňským nebem odehraje Miloslav Tichý několik představení Romea a Julie, kde se zhostil role Mercucia. Následně se pak ještě v červenci objeví na scéně U Zvonu coby Christian de Neuvillette v Cyranovi. A pokračovat bude i letní divadelní jízda Kašpar na cestách. Hned několik open air představení uvede soubor také na hradě Kašperk.

autor: Iva Kokešová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio