Ježíškova vnoučata opět plní osamělým seniorům tisíce přání. Přidáte se k nim?

Český rozhlas spustil ve středu 13. listopadu další ročník Ježíškových vnoučat. Díky němu se podařilo splnit už přes dva tisíce přání seniorů z různých koutů republiky. A jejich počet roste!

Na webu www.jeziskovavnoucata.cz si mohou potencionální dárci vybírat, komu splní letošní vánoční přání. Od několika set domovů pro seniory a dalších pečovatelských zařízení zatím dorazilo přes deset tisíc přání od osamělých seniorů. Jejich počet ale bude narůstat.

Domovy se mohou do projektu stále přihlašovat, stačí poslat e-mail na adresu vnoucata@rozhlas.cz.

Jak věnovat dárek nebo zážitek?

Stačí otevřít webové stránky Ježíškových vnoučat, vybrat zda chcete věnovat dárek, nebo splnit zážitek. „Po kliknutí na tlačítko: Chci věnovat, se dárci dostanou na seznam volných přání, kde si mohou vybírat. Do formuláře, který se následně zobrazí, zadají své jméno, příjmení, telefonní číslo a platnou e-mailovou adresu. Obratem obdrží ověřovací e-mail s odkazem. Potvrzení je dokončené teprve až kliknutím na tento odkaz,“ popisuje ředitel zpravodajství Českého rozhlasu Jan Pokorný.

Následně přijde e-mail s podrobnostmi. Až v tuto chvíli je přání zarezervované. Současně jsou údaje odeslány pověřenému pracovníkovi konkrétního domova, který se vám telefonicky nebo e-mailem ozve. Dárky pak po domluvě s pracovníky domova můžete buď poslat, nebo ještě lépe přinést osobně v domluvený čas.

V Karlovarském kraji dosud splnila Ježíškova vnoučata přes pět desítek přání

Seniorům v Karlovarském kraji splnila Ježíškova vnoučata dosud 55 přání. Senioři si často přáli drobnosti v podobě sladkostí, kávy, vlny na pletení nebo kosmetiky. Splněná byla ale také větší přání – darování polstrovaného polohovacího křesla na kolečkách a chladničky.

Mezi Ježíškova vnoučata, která plnila přání na území Karlovarského kraje, se zařadili hromadně například zaměstnanci Městského úřadu Kynšperk nad Ohří a dokonce i žáci třídy 5.C Základní školy Pardubice - Polabiny II. Přidat se můžete i vy!

autor: nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , iROZHLAS.cz
Spustit audio