Jasno o novém vedení města mají také v Chebu, starostou je Antonín Jalovec

22. listopad 2018 08:00

Starostou Chebu se stal Antonín Jalovec z Volby pro město Cheb (VPM). Strana, která drtivě zvítězila ve volbách, má i oba místostarosty a většinu v devítičlenné radě. 

Jalovec, který už v minulém volebním období starostou krátce byl, získal 22 z 28 přítomných hlasů, a v čele města tak nahradí Zdeňka Hrkala (ANO). Uvolněnými místostarosty se stali Miroslav Plevný, který už jednou místostarostou byl, a Jiří Černý, oba z VPM. Všichni tři koaliční partneři budou mít v radě po jednom křesle.

„Nejprve se budeme muset intenzivně věnovat rozpočtu, protože rozpočet je před schválením. Bude to naprostá priorita. A samozřejmě je třeba vyřešit pár akutních záležitostí, jako stacionář Mája, chebskou nemocnici nebo domova pro seniory v Dragounské,“ řekl po zvolení Jalovec.

Volba pro město Cheb získala v říjnových volbách 17 mandátů ze 30 mandátů. Piráti a Koalice pro Cheb mají po dvou mandátech a Hnutí 2018 jeden. V zastupitelstvu Chebu dále zasedlo hnutí ANO s pěti mandáty, komunisté se dvěma křesly a jedno místo obsadí ODS.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související