Hrudky v omáčce, přesolená polévka nebo příliš mnoho pepře. I to se dá zachránit
25. srpen 2021
Když se v kuchyni nedaří, nemusí jídlo hned do koše. Něco se dá celkem dobře zachránit.
Když vám ujede ruka se solí, z polévky i omáčky ji dostanete bramborou nakrájenou na plátky. Máte hrudky v omáčce? Zkuste ji přivést k varu a přisypat trochu kypřicího prášku. Ten je bezpečně rozpustí. A pokud se vám podaří přepepřit, nakrájejte na plátky jablko a opět nechte chvilku povařit. Chuť by se měla zjemnit.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.