Hovězí krk na rozmarýnu a zelenině
podle Petra Baumruka ze Starobolevecké hospůdky.
Suroviny na 4 porce:
- 900 g hovězí krk
- 600 g zeleniny (mrkev, řapíkatý celer, červená cibule)
- 120 másla
- 250 g zauzené slaniny
- jalovec
- bobkový list
- jedna větvička čerstvého rozmarýnu
- dva stroužky česneku
- 1 dc červeného vína
- mletý pepř a sůl
Postup:
Maso očistíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme, Mrkev, celer a cibuli nakrájíme na menší kostky a opečeme na másle dozlatova. Přidáme česnek a nakrájenou slaninu, bobkový list, jalovec, rozmarýn a také osmahneme. Na konec do toho vložíme maso a opečeme. Podlijeme vodou a vínem, přiklopíme a dusíme asi tak dvě hodiny. Když je maso měkké, můžeme podávat – necedíme, nepasírujeme!
Doporučení příloha: Knedlík nebo šťouchaný brambor.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka