Houbová směs pod maso

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Marie z Újezda u Svatého Kříže.

Suroviny:

houby
čerstvá paprika
cibule
olej
sůl a kmín

Postup:

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a v ní poté maximálně 10 minut podusíme nakrájenou papriku a houby. Osolíme a přidáme kmín. Směs můžeme zavařit do skleniček nebo nechat zmrznout v kelímcích. Používat ji můžete pod maso nebo do různých směsí apod.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.