Horní Slavkov hostil setkání evropských Slavkovů

26. září 2011

V Horním Slavkově na Sokolovsku se o víkendu konalo setkání evropských měst a obcí s názvem Slavkov. Účastníci akce přijeli ze čtyř zemí. V průběhu třídenního programu se pokoušeli seznamovat veřejnost s rozvojem svých obcí a měst.

Do Horního Slavkova nakonec dorazili zástupci z celkem deseti měst, která mají ve svém názvu označení Slavkov. Z každého přijela čtyřčlenná delegace. Například až z východního Slovenska přijeli na setkání představitelé Vyšného Slavkova se starostkou Věrou Kašparovou. Ten patří mezi nejmenší Slavkovy starého kontinentu.

Pro návštěvníky slavností byl připraven zajímavý program včetně koncertu Heleny Zeťové a Vašo Patejdla. Lákadlem byla i ražba slavkovského tolaru, výstava domácího zvířectva nebo expozice fotografií u příležitosti 110 let od založení - dnes již zrušené - železniční trati Loket – Krásný Jez.

Města a obce s názvem Slavkov se sešli celkově už popáté. Vůbec poprvé ale na západě Čech. Příští rok se schůzka uskuteční ve Vyšném Slavkově na východě Slovenska.

autor: zdt
Spustit audio