Hned na několika místech Chebu mají vyrůst nové domy

25. listopad 2016

V Chebu by v příštích letech mohly přibýt více než tři stovky bytů. Soukromí investoři totiž plánují hned několika místech města výstavbu nových bytových domů.

V posledních letech se v Chebu moc nových bytů nepostavilo. Teď to ale vypadá, že se situace mění. Zájem o novou výstavbu zřejmě souvisí s tím, že se především díky rozvíjející se průmyslové zóně výrazně zvyšuje nabídka volných pracovních míst a do Chebu tak přicházejí noví lidé.

„Je to znát i na zájmu o pronájem bytů, který také výrazně roste. Volné byty rychle ubývají,“ říká starosta Petr Navrátil.

Více než stovka nových bytů by měla vzniknout v nových domech, které se mají stavět na roky nevyužitém pozemku po budově Rudolfina v samotném centru Chebu. S výstavbou bytových domů se zhruba stovkou bytů se počítá rovněž v lokalitě Klášterní mlýn u sídliště Skalka. Nová zástavba je plánována rovněž ve vnitrobloku v Dukelské ulici naproti Sadům míru.

„Nově nás nyní navštívil investor, který by chtěl postavit objekt s více než 70 malometrážními byty určenými pro seniory či mladé lidi na pozemku v sousedství supermarketu Lidl směrem k řece. Dům by měl být orientován kolmo na Ašskou ulici, aby do bytů nepronikal hluk z frekventované komunikace. Každopádně je to zajímavý projekt, a to i proto, že investor už podobný dům vybudoval v Kladně,“ uzavřel starosta.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio