Hlavní práce na stadionu v Tuhnicích skončí letos, na jaře se doplní sportoviště

21. srpen 2023 10:45

Hlavní stavební práce na rekonstrukci atletického stadionu v Karlových Varech – Tuhnicích by mohly být dokončeny do konce letošní stavební sezony. V současné době řemeslníci pracují na podkladech a odvodnění sportovní plochy.

Na jaře by se mohl areál doplnit samotnými sportovišti pero atletické disciplíny. Definitivně by práce na obnově bývalého stadionu AC Start měly být hotové do června příštího roku. Rekonstrukce stadionu začala loni na podzim. Po odkrytí povrchů se ale ukázalo, že stavební práce z roku 2004 neodpovídaly projektu.

„Chybělo podloží, běžecká dráha měla sklon a byla tam řada dalších chyb. Projekt se proto musel předělat,“ uvedl náměstek primátorky Miroslav Vaněk (Karlovaráci).

Původně město počítalo s tím, že rekonstrukce sportoviště vyjde zhruba na 46 milionů korun. Nakonec by náklady měly činit 55,4 milionu korun. I když město rekonstrukci stadionu v Tuhnicích zahájilo, aniž by spoléhalo na možnou dotační podporu, jeho vedení věřilo, že se podaří uspět s žádostí u Národní sportovní agenturu. Nakonec v červenci Karlovy Vary dostaly oznámení, že získají na rekonstrukci 32,1 milionu korun dotace.

Běžecký ovál Atletického stadionu Karlovy Vary bude rozšířen na osm drah, sprinterská rovinka jich bude mít devět. Po obou stranách rovinek budou sektory pro skok do dálky. Doskočiště bude vybaveno pryžovými bezpečnostními obrubníky, které minimalizují riziko poranění při pádu na hranu. V severní části plochy vznikne nový sektor pro další disciplíny, jako jsou skok o tyči, hod oštěpem a vrh koulí.

V jižní části sportoviště budou sektory pro skok do výšky a hody diskem a kladivem. Do budoucna se počítá i s dalšími investicemi do stadionu, který má doplnit celý komplex sportovního areálu města, který v sobě zahrnuje nedalekou KV Arenu, halu pro míčové sporty i bazénové centrum.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio