Hlavní pavilon chebské nemocnice projde modernizací

30. březen 2011

V Chebu začala první etapa rekonstrukce nemocnice, která přijde na 120 milionů korun. Budova vystavěná v roce 1910 je z hlediska technického vybavení značně zastaralá a nedokázala v poslední době vyhovět hygienickým standardům. Karlovarský kraj chce do modernizace hlavního pavilonu postupně vložit 350 milionů. Náklady budou vedle rekonstrukce zahrnovat i nákup nových lůžek nebo přístrojů. Podrobnosti zjišťovala Růžena Valková.

Stavba dočasně zkomplikuje provoz nemocnice. Ve výsledku ale přinese podstatné zkvalitnění prostředí pro pacienty i zdravotnický personál.

Cílem celkové rekonstrukce je dostavění bočních částí budovy tak, aby vznikl trojtrakt. V přízemí budovy by mělo být technické zázemí, strojovny, sklady, šatny personálu a komunikační chodba na propojení s ostatními objekty. V prvním nadzemním podlaží bude urgentní příjem se zákrokovým sálem, oddělení radiologie s přístrojem CT a chirurgické a interní ambulance. Zrekonstruován a rozšířen bude hlavní vstup do objektu.

Druhé nadzemní podlaží bude sloužit společně pro oddělení ARO s kapacitou šesti lůžek a oddělení JIP s osmi lůžky. V dalších dvou patrech by měla být lůžková oddělení s 30 lůžky pro oddělení chirurgie a interny.

Modernizace hlavního pavilonu B chebské nemocnice by měla být hotova na konci února 2012.


autor: Růžena Valková
Spustit audio