Hlávkový salát s křenovou zálivkou
podle paní Mirky Kuntzmannové
Suroviny:
- 1 hlávkový salát
- 250 ml zakysané smetany
- 1 lžička cukru
- citrónová šťáva
- 3 lžíce nastrouhaného křenu
- sůl
Postup:
Nejprve připravíme zálivku tak, že smícháme všechny suroviny a necháme vychladit. Omytý a okapaný hlávkový salát natrháme na menší kousky a dáme do skleněné nebo porcelánové mísy. Přelijeme vychlazenou zálivkou, promícháme a ihned podáváme.
Celková doba přípravy cca 10 minut
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka