Hlas je nejdokonalejší hudební nástroj

17. prosinec 2014

Před 33 lety se narodil v Jablonci nad Nisou a do roku 2008 ho téměř nikdo neznal. Pak se ale zúčastnil pěvecké soutěže X Factor a od té doby se mu změnil svět. Skončil sice na druhém místě, ale to ho od muziky neodradilo. Naopak! Naším hostem byl zpěvák Ondřej Ruml.

Ondřej muzikou doslova žije. Líbí se mu jazz, swing, funky i bluegrass. Miluje hit od Bobba McFerrina Don't Worry Be Happy a prý se mu nikdy neohraje, protože je to podle něj geniální písnička.

Debutové album Proměna vydal až po dvou letech od účinkování v hudební talentové soutěži. Aktuálně Ondřej Ruml sáhl po „rodinném stříbru“ a spolu s výtečnými muzikanty nahrál písně klasiků, Jaroslava Ježka, Jiřího Voskovce a Jana Wericha. Na něm, jak už název napovídá, nazpíval písničky Osvobozeného divadla.

Jak se mu podařilo získat ke spolupráci Zdeňka Svěráka? Co obdivuje na tvorbě pánů Ježka, Voskovce a Wericha? Který hudební styl mu není vlastní? Jaké bylo setkání s Bobby McFerrinem? A mrzelo ho druhé místo v X Factoru?

Nejen na tyto otázky odpovídá zpěvák Ondřej Ruml. Celý rozhovor s moderátorem Radimem Jehlíkem si můžete poslechnout pod odkazem Přehrajte si celý příspěvek.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio