Fotbalový Baník Sokolov v sobotu vstoupí do nové sezony hned s několika novinkami

19. červenec 2019 08:30

Baník Sokolov čeká nový začátek. V sobotu 20. července zahájí sezonu utkáním s Hradcem Králové. Místním fanouškům se představí nové sokolovské posily.

Na úvod nového ročníku Fortuna: Národní liga Sokolov nečekají snadné zápasy. Hned v prvním kole se doma střetnou s fotbalisty Hradce Králové, kteří opět budou patřit mezi velké adepty alespoň na barážové příčky. Sokolovský tým během léta zaznamenal velké změny a do sobotního utkání tak půjde s velkým očekáváním.

Na post hlavního trenéra nastoupil během letní přípravy zkušený František Šturma, který bude mít pro nadcházející ročník k dispozici obměněný kádr. Na brankářském postu doplní Jakuba Dvořáka I. Jakub Šiman, v obranu posílí Jan Hošek s Lukášem Šulcem. Do záložní řady přišli Roman Wermke, Jakub Selnar, Ondřej Štursa a Jakub Kopřiva. V útoku zbyl z loňského kádru pouze Stanislav Vávra, na výběr nově budou i Patrik Fišer, Šimon Šmehyl a také Marek Červenka. Novým kapitánem A-týmu se stal nejzkušenější hráč týmu Jakub Dvořák II. Jeho zástupcem bude Petr Glaser.

Tímto zápasem také startuje kampaň Baníku ve spolupráci s Koupalištěm Michal. Za jednu vstupenku na utkání máte jeden vstup na Michal zdarma. Permanentkáři budou mít vstupné na koupaliště za zvýhodněnou cenu.

Zápas se hraje na sokolovském Městském stadionu v sobotu 20. července od 10:15.

autor: nkr | zdroj: FK Baník Sokolov
Spustit audio