Filmový festival Expediční kamera dnes dorazí do Chebu

21. březen 2014

Filmový festival Expediční kamera probíhá ve více než 190 městech České republiky a Slovenska. Od 15. února do 5. dubna představuje filmy o dobrodružství, divoké přírodě, extrémních zážitcích a sportech.

V Chebu ho můžete navštívit dnes, kdy se bude od 19 hodit promítat ve farním sále na Kostelním náměstí. Snímky jsou získávány od mateřského festivalu, kterým je Mezinárodní horolezecký filmový festival v Teplicích nad Metují. Ten slaví již 26 let svého trvání.

Festival je určen především milovníkům adrenalinu a těm, kteří na svých cestách překonávají nejrůznější překážky. Spolupořadatelem je česká pobočka National Geographic. Vstupné na chebské promítání bude 50 korun. Výtěžek půjde na provoz chebského Hospice sv. Jiří.

Expediční kamera je filmový festival, který přináší nejlepší filmy o cestování a sportech v přírodě. V rekordních více než 200 českých a slovenských městech se v únoru a březnu koná již 5. ročník. I tentokrát organizátoři připravili pořádnou dávku dobrodružství, objevování adrenalinu a napětí. Řadu promítání doplňuje doprovodný program v podobě přednášek cestovatelů i sportovců a výstavy fotografií.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio