Festival PATAFEST už potřetí boural bariéry

2. červenec 2014

Také letos proběhl pro osoby v Domově se zdravotním postižením PATA v Hazlově na Chebsku kulturně-zábavný společenský festival PATAFEST. Na návštěvníky čekalo tradiční divadlo, živé koncerty, taneční vystoupení a atrakce pro malé i velké.

Díky iniciativě rozbehnito.cz bylo poprvé možné na festival z Chebu i doběhnout po svých. Děti i dospělí mohli obdivovat výstavu kresleného humoru The Tap Tap načerno, vyzkoušet obří bublifuk, chůzi po slack line nebo karaoke.

K vidění byly šikovné ruce v kreativních a šperkařských dílnách, pletení houpacích sítí nebo bubnovací dílna. Zlatým hřebem programu festivalu bylo představení Cirkusu Paciento, ve kterém si zahráli hlavně obyvatelé Domova PATA včetně ředitele.

Počet dobrovolníků i návštěvníků festivalu roste

Festival, který spojuje lidi s postižením i ty nepostižené, pořádalo občanské sdružení Komunitní osvětové společenství ve spolupráci s Vyšší odbornou školou Cheb.

„Bez obětavé práce dobrovolníků, kteří celou akci připravili a realizovali, bychom se neobešli. Připočteme-li klienty a pracovníky domova, blíží se počet lidí, kteří festival navštívili, téměř tisícovce,“ uvedla Lucie Poláková, hlavní koordinátorka festivalu.

Přízeň návštěvníků festivalu byla opět větší než v minulých ročnících. Letos dorazilo kolem 800 návštěvníků, o které se staralo 70 dobrovolníků.

Festival byl financován z prostředků veřejné sbírky KOS o. s. určené na podporu integrace lidí s postižením a z grantového systému města Aš.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio