Fazolová pomazánka s chilli a sušenými rajčaty

V pondělním Apetýtu pro vás máme opět tip na letní pomazánku. Tentokrát budeme pro její přípravu potřebovat především červené fazole. 

Fazolí se dnes ve světě pěstuje až na 500 odrůd. I když se v našem jídelníčku tolik neobjevují, uvařené se dají využít opravdu do všeho. Jsou zdrojem vlákniny. Vhodné jsou při dietě i jako prevence kardiovaskulárních onemocnění. U někoho ale můžou způsobovat nepříjemné nadýmání. Před důkladným povařením je tedy dobré fazole ještě na několik hodin namočit.

Potřebujete:

  • 200 g uvařených červených fazolí
  • 5 sušených rajčat v oleji
  • 3 cherry rajčata
  • 3 lžíce balzamika
  • 2 lžíce oleje ze sušených rajčat
  • 1 lžičku sušeného chilli
  • 1 lžičku sušeného tymiánu
  • špetku soli a mletého pepře

Fazole spolu s dalšími ingrediencemi rozmixujeme dohladka a následně podáváme s pečivem.

Související

  • Pomazánka se sušenými rajčaty a rukolou

    Pondělní Apetýt přináší další tip na letní pomazánku. Dnes bude jejím základem skyr. Tedy něco, co v našich končinách zůstává stále ještě tak trochu tajemstvím.

  • Mrkvová pomazánka s křenem

    V pondělním Apetýtu pro vás máme další tip na letní pomazánku. Dnes budeme potřebovat především mrkev. Syrová je pro nás velmi prospěšná, obsahuje spoustu vitamínů.

  • Pomazánka z červené řepy s česnekem

    Je tu pondělní Apetýt a s ním tip na další letní pomazánku. Jako základ nám tentokrát poslouží červená řepa.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.