Ekonomická fakulta plzeňské ZČU v Chebu opět získá podporu od kraje

16. leden 2024 10:00

Zastupitelstvo Karlovarského kraje na svém pondělním zasedání schválilo individuální dotaci ve výši 2,8 milionu korun Fakultě ekonomické Západočeské univerzity v Plzni, která působí v Chebu. 

Fakulta aktuálně pracuje na přípravě nového unikátního studijního programu Management and Digital Technology, který se otevře pro studenty na podzim tohoto roku. Fakulta působí v Karlovarském kraji více než 30 let. Její absolventi nachází uplatnění v mnoha regionálních organizacích a podnicích.

„Dotace od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy bohužel nepokrývá provozní náklady fakulty. V důsledku všeobecného růstu cenové hladiny se navíc fakulta potýká s rostoucími náklady na provoz, proto nás její vedení oslovilo se žádostí o vyšší dotaci, než kterou jsme jim poskytovali v uplynulých letech,“ uvedl krajský radní Jindřich Čermák.

Prostředky půjdou nejen na provoz, ale také na potřebné vybavení

Chebské pracoviště fakulty ekonomické v současné době zajišťuje studium v bakalářských studijních programech, jako je Podniková ekonomika a management a Marketingové řízení. Od září letošního roku by se pak nabídka vzdělávání měla rozšířit o program Management and Digital Technology. Jedná se o bakalářský profesní interdisciplinární studijní program v anglickém jazyce v režimu double degree.

Ten připravuje fakulta ve spolupráci s německou vysokou školou OTH Amberg-Weiden. Na studijním programu se budou významně podílet rovněž podniky a organizace z české i německé strany hranice.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio