Dvě desítky let už mají ve Varech potíže s nelegální skládkou odpadů

1. srpen 2012

V Karlových Varech - Staré Roli mají dlouhá léta potíže s nelegální skládkou. Hromady odpadků leží v areálu starých garáží, které jsou z větší části opuštěné a rozpadají se. V letošní sezóně se sice radnice snažila území vyčistit, a většinu odpadků odvezla. Podle posledních informací se k prvním demolicím konečně schyluje. Zda se ale radnici práci podaří zajistit ještě letos, to není vůbec jisté.

Příběh největší karlovarské černé skládky se začal psát přibližně před dvaceti roky. Garáže na městské periferii začali likvidovat především zloději. Zoufalí majitelé objektů pak své garáže houfně prodávali a opouštěli. Stovky garáží se postupně naplnily odpadky. V některých stavbách žili bezdomovci.

V současné době se radnice snaží garáže od majitelů získat. Vlastníci objektů své rozpadlé garáže městu zpravidla darují, aby se nemuseli starat o nákladnou demolici. O zbourání garáží se chce postarat radnice. Může to ale udělat až po vyřešení majetkoprávních vztahů. Potíže s černou skládkou v Jabloňové ulici i přes snahu radnice stále trvají.

autor: zdt
Spustit audio