Dušená mrkev
podle paní Mileny z Přešticka
Suroviny pro 4 porce:
1 kg mrkve
kousek másla
sůl
světlá jíška
Postup:
Omytou a očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Až se voda vyvaří vložíme pro zjemnění kousek másla, případně zahustíme jíškou. Nakonec mrkev podle chuti osolíme.
Přílohy: vařený brambor, rozpeky, maso
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.