Dušená mrkev
podle paní Mileny z Přešticka
Suroviny pro 4 porce:
1 kg mrkve
kousek másla
sůl
světlá jíška
Postup:
Omytou a očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Až se voda vyvaří vložíme pro zjemnění kousek másla, případně zahustíme jíškou. Nakonec mrkev podle chuti osolíme.
Přílohy: vařený brambor, rozpeky, maso
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.