Dobré rady do kuchyně: Aby koblihy nebo langoše byly méně mastné
25. květen 2022
![](https://vary.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_16x9_tablet/public/images/9fce1fcc2401ce54142d23e29f00ebda.jpeg?itok=xqCKXQIJ)
Dobré rady do kuchyně, aby koblihy nebo langoše byly méně mastné
Kdo si rád pochutnává na koblihách nebo langoších, bude se mu dnešní rada hodit. A nejen to. Také se dozvíte, jak těsto na buchty vykyne rychleji.
- Aby byly koblihy nebo langoše méně mastné, zkuste je nejdříve pár minut péct v troubě a teprve potom dosmažte v oleji.
- Těsto na chleba nebo buchty vykyne rychleji, když mouku nejdříve krátce prohřejete v mikrovlnné troubě.
- Míchaná vajíčka budou jemnější, když na každé vejce přidáte jednu polévkovou lžíci sodovky nebo minerálky.
- Máslové krémy do dortů a rolád se budou pomaleji kazit, když do nich přidáte trochu koňaku nebo rumu.
- Hovězí maso bude vždycky měkké, když ho před přípravou potřete olejem, posolíte a na pár hodin necháte odpočívat v lednici.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://vary.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://vary.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/4247ad974925176a3765341e86733918.jpg?itok=ZPQ_6MMg)
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka