Do škol v Karlovarském kraji nastoupilo zhruba 2800 prvňáčků. Vzrostl také zájem o přípravné třídy

2. září 2020 06:30

Po letních prázdninách na základních a středních školách začal včera (1. 9.) nový školní rok. Ráno přivítali žáky prvního ročníku také učitelé v Karlovarském kraji, kde prvňáků nastoupilo přibližně 2800.

Jen na Základní škole Jana Amose Komenského v Karlových Varech poprvé přišlo s doprovodem rodičů asi osmdesát žáků prvních tříd. „Hodně jsem se těšil, líbí se mi tady. Rád bych tu byl i na sobotu a na neděli,“ těšil se z prvního dne malý Filip, který nastoupil do prvního ročníku.

Dětí se tam k zápisu letos dostavilo více než vloni. „Otevřeli jsme tři první třídy, protože se nám k zápisu přihlásilo 80 dětí,“ uvedla ředitelka Základní školy Jana Amose Komenského Zdeňka Vašíčková. Zájem tu byl vyšší než v předchozích letech také o přípravné třídy. Ty muselo vedení školy rozdělit na dvě skupiny kvůli omezené kapacitě.

Největší rozdíl v počtu přihlášených dětí zaznamenal podle informací Krajského úřadu Karlovarského kraje okres Cheb. K zápisu tam dorazilo přibližně o 50 dětí více než vloni. Co se týče celého kraje, do prvních tříd se přihlásilo o 16 žáků více ve srovnání s loňským školním rokem.

autoři: Dominik Hron , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , Krajský úřad Karlovarského kraje
Spustit audio