Do nemocnice v Sokolově zdravotní sestry v rámci krajské pracovní povinnosti nenastoupily

15. únor 2021 12:00

Zaplněná lůžka i nedostatek personálu – nemocnice v Karlovarském kraji jsou pořád na hraně svých kapacit a situace se stále nezlepšuje. Denně tak sanitky převážejí středně těžké případy do jiných zařízeních v regionu i mimo něj.

Zhruba 100 zdravotních sester mohlo nastoupit do nemocnic na výpomoc u covid pozitivních pacientů. Jedná se například o sestry z uzavřených lázeňských domů nebo z úřadu práce. Pro ně Karlovarský kraj vydal pracovní povinnost.

Zájem ale není velký. Třeba do sokolovské nemocnice zatím nenastoupil nikdo. „Karlovarský kraj vydal nařízení a v podstatě na personální oddělení nám akorát oslovení píšou, že z nějakých důvodů k nám nenastoupí. Ani jedna sestra nenastoupila,“ potvrdil ředitel nemocnice v Sokolově Jaroslav Kratochvíl.

Čtěte také

I přes nápor covidových pacientů a nedostatek personálu zatím sokolovská nemocnice nezrušila akutní péči. „Kromě covidu jsou i jiné nemoci, které je potřeba řešit. Snažíme se tu akutní péči zajišťovat a zatím se nám to daří díky obětavému úsilí našich lékařů, sester a vůbec zdravotního personálu, který je na hraně svých možností,“ dodal Kratochvíl.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související