Dietní zeleninový salát s krůtím masem
podle paní Venduly z Hůrek
Suroviny:
krůtí maso
1 salátová okurka
celer (silnější plátek)
citrónová šťáva nebo ocet
4 rajčata
1/4 čínské zelí
bílý pepř
lehká tatarka nebo zakysaná smetana
Postup:
Krůtí maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Po vystydnutí maso a salátovou okurku nakrájíme na kostičky, přidáme pokrájený celer, který jsme také uvařili v osolené vodě doměkka. Zakápneme citrónovou šťávou nebo octem, přidáme pokrájená rajčata, čínské zelí, opepříme a nakonec vmícháme tatarskou omáčku nebo zakysanou smetanu.
Přílohy: tmavý chléb
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.