Dietní zeleninový salát s krůtím masem

Vaření s M. Kuntzmannovou , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Venduly z Hůrek

Suroviny:

krůtí maso
1 salátová okurka
celer (silnější plátek)
citrónová šťáva nebo ocet
4 rajčata
1/4 čínské zelí
bílý pepř
lehká tatarka nebo zakysaná smetana

Postup:

Krůtí maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Po vystydnutí maso a salátovou okurku nakrájíme na kostičky, přidáme pokrájený celer, který jsme také uvařili v osolené vodě doměkka. Zakápneme citrónovou šťávou nebo octem, přidáme pokrájená rajčata, čínské zelí, opepříme a nakonec vmícháme tatarskou omáčku nebo zakysanou smetanu.

Přílohy: tmavý chléb

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou

Ondřej Kepka, režisér a moderátor

Ondřej Kepka

Tajný deník čínské císařovny

Koupit

Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.