Dětský filmový a televizní festival Oty Hofmana v Ostrově nabídne 23 soutěžních snímků

Nedělním průvodem dětí základních škol a slavnostním ohňostrojem začal v Ostrově u Karlových Varů 46. ročník Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana. Soutěžní projekce startují ale až dnes.

Pořadatelem festivalu je opět ostrovský Dům kultury, kde se také uskuteční soutěžní projekce.

Letošní přehlídka dětské filmové a televizní tvorby nabídne 23 snímků. Soutěžní část byla rozšířená o dvě kategorie.

„My jsme letos rozšířili soutěžní část o dětskou videotvorbu a studentské filmy, takže se nám zapojují do soutěže nejen profesionálové, ale i v uvozovkách amatéři,“ říká programová ředitelka festivalu Ilona Hálová.

Zároveň prozradila, jaké snímky se budou ucházet o přízeň dětského publika.

„Určitě stojí za to zmínit, že máme v soutěži Tři bratry, máme tam Vejšku, Pojedeme k moři, ale také z televizní tvorby Duch nad zlato nebo seriál Mazalové. Je toho celá řada.“

Filmové projekce bude hodnotit hned několik porot. „Asi ta nejdůležitější jsou dětští diváci v sále, potom je to dětská porota a dospělá porota, která bude rozdělená na porotu pro hraný film a pro dětskou videotvorbu a studentské filmy,“ doplňuje Ilona Hálová.

Ani letos na festivalu nebudou chybět zajímaví hosté. Účast potvrdili třeba herci Ondřej Pavelka, Jan Čenský, Michael Dymek a Pavel Nový nebo režiséři Filip Renč, Jiří Strach a Václav Vorlíček.

Přehlídka filmové a televizní tvorby pro děti je určená nejen dětskému divákovi. „Festival nechce být pouze pro školy a uzavřenou společnost. To znamená, že veškeré soutěžní filmy odpoledne reprízujeme pro veřejnost a veškerý doprovodný program je směrovaný právě pro všechny děti a mládež z Ostrova. Je připravená celá řada koncertů, divadel, soutěží i workshopů,“ uzavírá Ilona Hálová.

Program 46. ročníku Dětského a televizního festivalu Oty Hofmana potrvá do 9. října.

Spustit audio