Dětský filmový a televizní festival Oty Hofmana nabídne závod koloběžek i karneval na ledě

4. říjen 2019 08:30

51. ročník Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana v Ostrově začíná doprovodnými akcemi už dnes 4. října. Téma letošního festivalu zní: Žijeme sportem. Připraveno je osm dní plných filmů a doprovodných akcí. 

Návštěvníky čeká promítání filmů jako Backstage, Zloděj otázek nebo Všechno bude. A také snímky o sportu a sportovcích, třeba Metráček, Fair Play nebo Outsider. Připravena je řada doprovodných sportovních akcí. „Ráda bych pozvala rodiny s dětmi na rodinné dny ve vodě ve škole T.G. Masaryka, závody koloběžek a kol a karneval na ledě na ploše zimního stadionu v Ostrově. Na Mírovém náměstí bude každý den rozcvička a také tam bude festivalová tělocvična,“ informovala dramaturgyně festivalu Markéta Jeništová.   

„K novinkám bude patřit i rozšíření soutěžní části festivalu, a sice o studentské animované filmy. A také projekt nazvaný zavolejte školníka, který má školám pomoci s mediální výchovou,“ poznamenala programová ředitelka festivalu Ilona Hálová. Chybět ovšem nebude ani tradiční ohňostroj a filmové semináře. Zájemci se mohou těšit na setkání s hercem Pavlem Novým a youtubery – Musery. Mezi nimi bude i Adam Kajumi, Naty Hrychová a Denny Polaková.

Festival potrvá od pondělí 7. října do čtvrtka 10. října, doprovodné akce začnou ale už dnes.

autor: Josef Šorfa | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio