Cyklostezka mezi Chebem a Chocovicemi je hotová, stála 30 milionů

V Karlovarském kraji spojuje největší města páteřní cyklotrasa. Jeden z posledních úseků dnes dokončili mezi Chebem a obcí Chocovice. Komunikace dlouhá necelých pět kilometrů stála 30 milionů korun. Celkem 85 procent z této částky tvoří dotace regionálního operačního programu. Zbylých 15 procent uhradil Karlovarský kraj.

Nový úsek cyklostezky překonává řeku Ohři a prochází náročným terénem. Podle místostarosty Chebu Tomáše Lindy z ODS je projekt pro město výjimečný:

„Pro Cheb je to určitě pozitivní zpráva, budu moc rád, když se Cheb stane jedním z vyhledávaných cílů na této trase. Pro chebské je to naopak příležitost podívat se prostřednictvím kola napříč celým krajem.“

Krajský projekt na vybudování páteřní regionální cyklostezky vznikl před 14 lety a stále není u konce. V přípravě jsou další dva úseky. Na okraji Karlových Var a v údolí řeky Ohře, u osady Šemnice.

Cílem je propojit Karlovarský kraj cyklostezkou z Německa až do Ústeckého kraje. Po dokončení bude stezka měřit 105 kilometrů. Výstavba cyklostezky už stála více než 200 milionů korun.

autor: zdt
Spustit audio