Císařské lázně v Karlových Varech otevřou dva návštěvnické okruhy

16. červen 2023 15:55

Císařské lázně v Karlových Varech otevřou dva návštěvnické okruhy. Provoz pro veřejnost bude oficiálně zahájen v sobotu 17. června slavnostním koncertem, otevření okruhů je naplánováno pak na neděli.

Jak řekl vedoucí návštěvnického centra Miloš Bělohlávek, připravené jsou komentované prohlídky, a to jak celé budovy, tak samostatně Císařské koupelny. Celková kapacita prohlídek během jednoho týdne je asi 4000 návštěvníků. 

Čtěte také

V prostorách budovy by v následujících měsících mělo ještě vzniknout infocentrum, muzejní expozice o lázeňství, kavárna a zázemí pro Karlovarský symfonický orchestr.

K nejzajímavějším prostorám lázní patří opravený a bohatě zdobený Zanderův sál, který původně sloužil jako tělocvična, a císařská koupelna s dochovaným původním vybavením. Unikátní je i moderní multifunkční sál vsazený do atria Císařských lázní, kde se budou konat koncerty, přednášky a různá představení.

Provoz nově zrekonstruovaných Císařských lázní bude oficiálně zahájen dnes slavnostním koncertem, který odvysílá Česká televize na programu ČT Art. V sobotu 17. června se lázně dalším slavnostním koncertem otevřou veřejnosti. Návštěvnické okruhy se zpřístupní už tuto neděli.

autoři: Monika Červená , nkr
Spustit audio