Chystá se stavba poslední části západního obchvatu Sokolova

26. prosinec 2013

Dostavbě poslední etapy západního obchvatu Sokolova už nic nebrání. Po prezentaci projektu na Ministerstvu průmyslu a obchodu jej jednohlasně schválila meziresortní komise k řešení ekologických škod vzniklých před privatizací hnědouhelných těžebních společností v Karlovarském a Ústeckém kraji.

Po zasedání komise to uvedl náměstek hejtmana Miloslav Čermák. „Jsem velmi rád, že po odeslání dopisu hejtmana Karlovarského kraje Josefa Novotného ministrovi průmyslu a obchodu bylo právě s přihlédnutím k hejtmanově žádosti ještě před koncem roku 2013 svoláno jednání meziresortní komise. Po schválení projektu začíná proces přípravy vyhlášení výběrového řízení,“ uvedl Miloslav Čermák.

Podle informací ministerstva financí, které bude mít vyhlášení výběrového řízení na starosti, by při bezproblémovém průběhu výběrového řízení mohlo dojít do konce roku 2014 k podpisu smlouvy o dílo s vybraným zhotovitelem.

„V závěru roku 2016 by tak mohl být celý kompletní západní obchvat Sokolova zprovozněn, včetně poslední části, kterou z velké části tvoří několikasetmetrové přemostění silnice ze Sokolova do Citic a železničních tratí do Chebu a do Kraslic,“ upřesnil náměstek Čermák.

Náklady na poslední etapu stavby se budou pravděpodobně pohybovat okolo 220 milionů korun.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio