Chodov vylepší požární ochranu škol

Chodov bude i v dalších letech pokračovat v investicích do školských areálů. Peníze tentokrát nasměruje do jejich požární ochrany.

„Návrh na rozšíření elektronického požárního poplachového systému vzešel z květnového cvičení záchranných složek, které se konalo ve škole J. A. Komenského. Ta přijde na řadu jako první a následovat ji budou ostatní školy a školky,“ řekl starosta Patrik Pizinger.

Podle něj je zabezpečení prověřované školy dostatečné a odpovídá všem platným předpisům, nicméně město chce chránit životy a zdraví školáků nad jejich rámec. „Není to žádný výmysl hasičů. V některých místech by stávající systém mohl z našeho pohledu reagovat později, proto jsme se na návrh vedoucího odboru městského záchranného systému rozhodli jej dovybavit tak, abychom měli autonomní systém, který i v době nepřítomnosti lidí v objektu bude umět požár odhalit,“ poznamenal starosta.

Záměr město vyjde na zhruba 1, 4 milionu korun

„Investice do elektronické požární signalizace je s ohledem na hodnotu lidského života, uchráněného majetku a rychlou a včasnou detekci požáru minimální,“ doplnil velitel chodovských hasičů a vedoucí odboru městského záchranného systému Jiří Kiss.

Město chce v roce 2019 připravit harmonogram, který určí, v jakém pořadí se bude signalizace ve školách instalovat. Dočkat se jí má také Kulturní a společenské středisko, nová knihovna či budova v ulici Dukelských hrdinů, kde bude základní umělecká škola.

Videoreportáž z cvičného poplachu naleznete zde.

autor: nkr | zdroj: Město Chodov
Spustit audio