Chebští zastupitelé dali souhlas k obnově levého břehu Ohře

14. srpen 2012

Město Cheb začne s revitalizací levého břehu řeky Ohře. Rozhodlo o tom na svém mimořádném zasedání chebské zastupitelstvo. Se zahájením prací souhlasilo 22 z 27 přítomných zastupitelů. Ve městě tak vznikne zóna pro aktivní trávení volného času, která doplní oblíbený areál Krajinky.

Chebští zastupitelé o tomto kroku rozhodli přesto, že kvůli pozastavenému financování z Regionálního operačního programu Severozápad, prostřednictvím kterého se rozdělují dotační prostředky z evropských strukturálních fondů v Karlovarském a Ústeckém kraji, existuje určité riziko, že mu nemusí být vyplacena již závazně přislíbená dotace.

Revitalizace levého břehu Ohře je po technické stránce zcela připravena. Ve výběrovém řízení byl už vybrán i dodavatel stavby, který nabídl nejnižší cenu - 136 milionů korun. Na základě smlouvy o poskytnutí dotace musí být práce zahájeny nejpozději do 27. srpna.

Na levém břehu Ohře tak vnikne zóna pro aktivní trávení volného času, která doplní oblíbený odpočinkový areál Krajinky na již upraveném pravém břehu řeky. Ten prošel zásadní proměnou v rámci příprav přeshraniční krajinné výstavy, kterou Cheb společně s nedalekým bavorským Marktredwitz pořádal v roce 2006.

Plán revitalizace levého břehu Ohře v Chebu

Nejzásadnější proměnou nyní projde lokalita s chátrajícím stadionem a sousedním škvárovým hřištěm. Na jejich místě vyroste víceúčelové sportoviště a relaxační plochy. V rámci projektu se dále počítá například s výstavbou trasy pro cyklisty a pěší, objektu s půjčovnou sportovního náčiní a bistrem nebo vybudováním krosové dráhy pro kola. Vítanou atrakcí bude určitě i lanové centrum s lezeckými stěnami a věží pro simulaci volného pádu.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio