Chceme být atraktivní a sehnat parťáky, říká nová manažerka hokejové Energie

1. únor 2023

Historicky první dáma ve vedení hokejové HC Energie Karlovy Vary. Zdenka Macháčková Šimánková v pozici manažera po 32 letech nahradila Miroslava Vaňka.

Generální manažerkou extraligového klubu Energie Karlovy Vary se stala Zdenka Macháčková Šimánková. V aktuálně desátém týmu tabulky převzala šest měsíců po výměně majitelů klubu funkci, kterou od roku 1990 vykonával 32 let Miroslav Vaněk. V minulosti pracovala v řídících funkcích v telekomunikacích, médiích, maloobchodě a školství.

Jaké jsou její hlavní cíle? „Nejdřív byl osobní cíl přestěhovat se do Varů, takže jsem už varská. Působím tady na denní bázi. Teď už moc změn nestihneme, ale do příští sezony je několik výzev a cílů. Sehnat zdroje, posílit tým. Nejen tým ve smyslu manšaftu, ale celý realizační tým. Řada funkcí tam chybí, abychom mohli hrát ve vyšších patrech tabulky. Potřebujeme mít dobrý realizační tým,“ uvedla Macháčková Šimánková.

Navázat chce na dlouholetou tradici klubu a přilákat nové sponzory. „Tím teď aktuálně žijeme. Chceme být atraktivní pro fanoušky, naplnit karlovarskou Arenu a sehnat parťáky, kteří mají rádi hokej a budou nás podporovat,“ uvedla Macháčková Šimánková.

Jaké má manažerka pravomoce? Kdo je momentálně ve vedení hokejového klubu? Jak těžko se v dnešní době hledají sponzoři? A chystá se klub nakupovat také nové a kvalitní hráče, kteří by zvedli tým?

 

autoři: David Forst , nkr
Spustit audio