Charitativní večer Českého rozhlasu v Karlových Varech získal pro Světlušku 60 tisíc korun

24. říjen 2019

Rozhlasový Big Band Gustava Broma zahrál v Karlových Varech. V historickém sálu hotelu Ambassador Národní dům zazněly známé swingové a jazzové melodie.

Český rozhlas Karlovy Vary koncertem předběžně oslavil své první výročí zahájení samostatného vysílání. Popřát mu přišli ředitel Zdeněk Levý, řediteka Nadačního fondu Českého rozhlasu Světluška Gabriela Drastichová nebo zpěvačka Dasha. Večerem provázel moderátor Petr Čimpera.

Hostem byla také nevidomá pěvkyně Blanka Janečková: „Karlovarské publikum bylo úžasné. Ze začátku jsem měla veliký strach a respekt, ale myslím si, že mi dodali energii a bylo to strašně fajn. Ještě jednou děkuju za pozvání Světlušce a Českému rozhlasu. A přeju všechno nejlepší,“ řekla Janečková po koncertu.

Akci navštívilo několik stovek lidí. Výtěžek ze vstupného se tak vyšplhal na celkem 60 tisíc korun a byl věnován projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu - Světluška.

autor: nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.