Češi vykupují zájezdy. Zájem o dovolené je letos větší než před pandemií

19. květen 2022 09:15

Zájem Čechů o zahraniční dovolené letos výrazně narostl. Podle cestovních kanceláři a agentur je i vyšší než před pandemií koronaviru. Víc lidí se zajímá taky o poznávací zájezdy.

Desítky telefonátů a emailů denně vyřizují zaměstnanci cestovních agentur od klientů. Ti chtějí jet nejen na zahraniční pobyty, ale i poznávací zájezdy. Zájem v letošním roce o cestování je větší, než byl před pandemií, což potvrzují i agentury v Chebu.

Klienti ale musí počítat s tím, že ceny pobytů mírně narostly. „Během ledna a února byly ceny srovnatelné. Během března a dubna především evropské destinace ceny navýšily. Týká se to hlavně Itálie a Chorvatska. Leteckých zájezdů se hodně doprodalo a last minute moc nebude,“ potvrdila majitelka cestovní agentury v Chebu Alexandra Levorová.

Letní pobyty jsou podle ní téměř vyprodané. „Především na přelom června a začátek července, což je takový exponovaný termín, který kupuje většina klientů, je hodně rozprodáno a doprodává se několik posledních letenek a pobytů. Těžká situace je i během srpna, kde je už poměrně obtížné sehnat kapacity v Itálii a Chorvatsku. Sami sebe se ptáme, co budeme prodávat v létě,“ upozorňuje Levorová.

Spustit audio