Červené zelí lahůdkové
podle paní Mirky Kuntzmannové
Suroviny:
- cca 1 kg nakrouhaného červeného hlávkového zelí
- 2 oloupaná jablka
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- špetka kmínu
- 5 lžic vinného octa
- 3 lžíce vody
- 2 lžíce cukru
- 3 jalovčinky
- sůl
Postup:
Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kolečka, potom přidáme nakrouhané zelí, na plátky nakrájená oloupaná jablka a česnek, ocet, kmín, vodu, cukr, jalovčinky a sůl. Promícháme a pod poklicí dusíme, dokud zelí není měkké. Zelí nezahušťujeme, jen šťávu, kterou pustí, vydusíme.
Podáváme zejména k drůbeži, vepřové pečeni, klobásám, zvěřině apod.
Celková doba přípravy cca 1 hodinu.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.