Červená řepa syrová, vařená nebo jen odšťavněná. Jak prospívá našemu tělu?

Věděli jste, že lidskému organismu velmi svědčí obyčejná červená řepa? V syrovém stavu třeba výrazně snižuje krevní tlak.

Šťáva z červené řepy zase čistí ledviny, a navíc prospívá lidem s artrózou. Nesmíme zapomenout ani na to, že červená řepa pomáhá zničit chronický zánět v těle, posiluje mozek, zlepšuje funkci trávení a je výrazným pomocníkem při hubnutí.

Pokud ji ještě pravidelně nejíte, mám pro vás pár tipů, jak ji zařadit do jídelníčku. Na začátku ji zkuste přidat do zelného salátu nebo nakrájejte na kostičky a povařte v zeleninové polévce. Můžete s ní také nahradit menší část brambor při přípravě bramborové kaše. Uvidíte, že vám zachutná.

Pomazánka z červené řepy může být na stole za 20 minut
autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio