Carpenters: Top Of The World

28. březen 2020

Carpenters bylo americké vokální duo, které třikrát získalo cenu Grammy. Začátkem 70. let patřila kompilace jeho singlů k nejprodávanějším albům všech dob. Najdete na ní velký hit Top Of The World, který se stal jejich podpisovou písní. 

Je to hit roku 1973 a zároveň podpisová píseň. Vydáme se za ní do Spojených států amerických. Tam už od roku 1969 roky svítila jasná hvězda veleúspěšné sourozenecké dvojice Richard a Karen Carpenter. Během své obdivuhodné kariéry byli neustále na špičkách žebříčků, jejich desky se prodávaly po miliónech.

Důvodem úspěchu byl zářivý, milý a konejšivý hlas Karen Carpenter a unikátní barva jejich vícehlasu. Aranžmá a hudební vedení měl na starosti především její bratr Richard. I když jim kritika často vyčítala přílišnou uhlazenost, v hudebním byznysu získali značný respekt.

V roce 1973 byla jedním z jejich hitů i píseň Top Of The World, která se zároveň stala jejich písní podpisovou.

Příběh sourozenců Carpenterových tragicky ukončila v roce 1983 smrt Karen, příčinou bylo srdeční selhání, které přivodila několikaletá anorexie. Bylo jí pouhých 32 let. Paradoxně v jejich podpisové písni zpívá: „Všechno, co chci, je být na světě“.

Spustit audio