Budoucí kuchaři a číšníci soutěžili s evropskými kolegy
Školní restauraci Luna v Karlových Varech zaplnili budoucí kuchaři a číšníci ze Středního odborného učiliště stravování a služeb Karlovy Vary a jejich kolegové z Francie a Německa. Za úkol dostali nápaditě zpracovat i naservírovat kachní maso.
Setkání české, francouzské a německé gastronomie se konalo v rámci projektu, na němž se podílí karlovarská škola společně s německou hospodářskou komorou.
"V projektu se porovnávají výstupní praktické kompetence žáků posledních ročníků gastronomických oborů. Letos poprvé se připojila také francouzská strana," uvedl ředitel SOU stravování a služeb Jiří Neumann. Podle něj na sebe francouzští žáci upozornili svojí kreativitou a spontánností, němečtí precizností a čeští svou komplexností.
Po rozborech výsledků a prezentaci rozdílných systémů odborného vzdělávání byl také věnován prostor zajímavé výměně odborných zkušeností, poznávání Karlových Varů a v neposlední řadě navázání přátelství mezi žáky a pedagogy všech tří zúčastněných zemí.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Ficova ochranka jednala zmatečně. Dělali racionálně neobhajitelné kroky, hodnotí policejní exprezident
-
Nikam odsud neodejdeme, říkají obyvatelé Charkova bojující s realitou každodenního života
-
Rusko nemá dost vojáků, nejsou schopni průlomu u Charkova, tvrdí americký generál
-
Rakušané na mistrovství světa zaskočili Finsko, po obratu zvítězili 3:2 gólem v poslední sekundě