Brankář Lukáš Mensator končí v karlovarské Energii

20. květen 2013

Hokejový brankář Lukáš Mensator už nebude hrát v Karlových Varech. S klubem HC Energie se nedohodl na snížení svého platu a jeho agent mu hledá nové angažmá.

„Po uplynulé sezoně jsme s Lukášem jednali. Oznámili jsme mu, že trváme na rapidním snížení měsíční odměny, jelikož Lukáš bral plat jako jasná jednička. Tou momentálně není. Dohodli jsme se, že se Lukáš do 17. května rozhodne, zda přistoupí na nové podmínky či nikoliv,“ řekl na konci dubna generální manažer klubu Miroslav Vaněk.

Osmadvacetiletý gólman na tuto dohodu nepřistoupil. "Dali jsme tedy svolení jeho agentovi, aby začal hledat Lukášovi nové místo. Vím, že je o něj zájem v německé DEL, ve Švýcarsku a také samozřejmě v extralize," dodal Vaněk.

Mensator přitom zahájil s klubem přípravu na nový extraligový ročník. Smlouvu měl v karlovarské Energii do roku 2015. Sokolovský rodák dosud nechytal v české extralize za jiný klub než za Karlovy Vary. Patří mezi hráče, kteří pro Energii získali před čtyřmi lety extraligový titul.

Odchod Lukáše Mensatora není jedinou změnou v kádru celku, který v uplynulé sezóně skončil na dvanáctém místě. Klub oznámil dvě nové posily v útočných řadách. Těmi jsou Radek Dlouhý z Komety Brno a Marek Hovorka ze Sparty. Oba hráči přicházejí na západ Čech na roční hostování s opcí.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio