Bazénové centrum v Karlových Varech má nový saunový svět

10. prosinec 2020 10:00

Do bazénového centra v Karlových Varech se postupně vrací provoz. Jeho součástí budou od nastávajícího víkendu i nově zrekonstruované sauny.

Vedení KV arény v Karlových Varech dokončilo rekonstrukci saunové části bazénového centra. Investici zajistilo vedení sportovního areálu za pomoci svého zřizovatele – města Karlovy Vary. Přestavba původních saun se odehrávala v uplynulých devíti měsících. Veřejnosti se moderní zařízení poprvé otevře o víkendu.

„Hlavní důvod přestavby bylo dožití těch původních saun. Byly staré přes pět let, a proto jsme využili možnosti uzavření bazénového centra z jara a naplánovali jsme celkovou rekonstrukci,“ vysvětluje náměstek primátorky Tomáš Trtek hlavní důvody přestavby saunového centra, které ročně navštíví přibližně 15 tisíc lidí.

Investice za celkem tři miliony korun hradilo město. Z celkových tří milionů korun šlo 1,4 milionu korun na stavební úpravy, zbytek byla technologie samotných saun, infrasauny, finské sauny, bylinkové a aroma sauny.

Přestavěné saunové středisko nabízí více kójí. Zvětšila se odpočívárna. Zcela nové je dřevěné obložení. Kapacitu ale zatím ovlivňuje současná epidemiologická situace.

„Sauny pojmou najednou až 25 lidí, tedy stejně jako původní sauny, ale na výrazně větším prostoru. Protože ale stále platí omezení kvůli koronaviru, zatím bude možné do saun pustit maximálně šest lidí najednou,“ uvádí ředitel KV arény Roman Rokůsek.

Ten ale zároveň připomíná, že saunové středisko je součástí bazénového centra KV arény. I tam zatím platí důležitá omezení. „V současné době je kapacity bazénu 102 návštěvníků,“ doplňuje Rokůsek.  

Do bazénu může přijít kdokoliv, pokud nebude naplněná současné kapacita. U saunového centra je to jinak. Počet klientů tam bude nutné regulovat daleko víc.

„Chystáme online rezervační systém, přes který bude možné si pobyt v sauně objednat. Pokud bude kapacity volná, mohou ji využít i neobjednaní návštěvníci bazénu,“ dodává Roman Rokůsek - ředitel bazénového centra, které se veřejnosti poprvé otevřelo před osmi lety.

autoři: Zdeněk Trnka , Radim Jehlík | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio