Adventní trh na hradě Seeberg přilákal návštěvníky nejen z Chebska

10. prosinec 2018 11:00

Domácí marmeláda, háčkované čepice nebo textilní zboží šité technikou pečvork. Nejen to bylo k vidění na adventním trhu na hradě Seeberg u Františkových Lázní.

Na trh lidé vyrazili i přes nepřízeň počasí

Trh se v podhradí a v barokní hrázděné stodole konal už popáté a návštěvníci, kteří dorazili z různých koutů republiky, měli opět co obdivovat. Kromě vystoupení dudáckého sboru Schumák z Aše, nabízeli trhovkyně různé zajímavé zboží.

Viera Sehnoutková nabízela lidem originální papuče, kabelky nebo i deky, šité pečvorkem, které doslova zářily všemi barvami: „Je to sešívání několika kousků látek. Dnes už se to nedělá, jsou na to různé fígle a velké kviltovací rámy. Pečvork je o pestrobarevnosti a je starý přes tři tisíce let.“

Martin Polák nabízel návštěvníkům trhu domácí marmelády, které vyrábí obecněprospěšná společnost. Na stánku měl i exotické typy například z kiwi a vanilky. Nechyběly zde ale ani háčkované čepice.

Vánoční atmosféru lidé mohli nejen ochutnat, ale také si k ní přivonět. Ve workshopové dílně si totiž mohli vyrobit františka nebo purpuru.

autoři: Jan Čech , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio